DS: SNS destabilizuje Vojvodinu

Vojvođanski odbor Demokratske stranke optužio je Srpsku naprednu stranku da agresivnom kampanjom pokušava da sruši legalno izabranu Vladu Vojvodine.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2013.

15:14

Default images

Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri agresivnom kampanjom žele da destabilizuju političke prilike u Vojvodini i sruše njenu legalno izabranu Vladu, ocenio je vojvođanski odbor DS-a.

U saopštenju Pokrajinskog odbora demokrata navodi se da SNS zalaganjem za autonomiju Vojvodine "spinuje" javnost, a da s druge strane neskriveno priželjkuje ukidanje što većeg broja njenih nadležnosti.

"Koliko je SNS-u stalo do Vojvodine najbolje pokazuje njihova strastvena, neskrivena želja da što veći broj prava koja proizlaze iz Statuta Vojvodine bude proglašeno neustavnim, jer će ih to, po njihovom mišljenju, brže dovesti na vlast u Vojvodini", navodi DS.

U saopštenju se postavlja pitanje zašto SNS priželjkuje da se što veći broj nadležnosti Vojvodine proglasi neustavnim i da li je Vojvodina kakvu žele suštinska autonomna celina u okviru Srbije ili "nekakva krpena lutka bez ikakvih prava".

Dodaje se da se kroz nadležnosti Vojvodine ostvaruju prava velikog broja nacionalnih zajednica u pokrajini i podseća da je, prema ekonomskim analizama i podacima, Vojvodina, zajedno s Beogradom, najrazvijeniji i najperspektivniji region u Srbiji, zbog čega "SNS ne krije razočarenje".

"Da li ste svesni da je privredni sistem Vojvodine deo privrednog sistema Srbije i da vaše poruke štete ukupnom ambijentu u našoj državi?", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: