Stigla voda, ali nije za piće

Kvar na vodovodu "Rzav" je otklonjen, tako da su Čačak, Gornji Milanovac, Lučani, Požega i Guča. U pitanju je tehnička voda.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 13.08.2013.

08:05

Default images

U čačanskom Javnom preduzeću "Vodovod" ističu da je kvar otklonjen sinoć i da je sistem počeo da se puni vodom.

"Za sada je pritisak vode slabiji, a normalizacija u vodosnabdevanje može se očekivati u sredu ujutru", rečeno je u čačanskom "Vodovodu".

Voda od izvora do potrošača u nekim slučajevima treba da pređe put koji je dug i 75 kilometara.

Voda je trenutno tehnička, moraju da se dezinfikuju cevi, a kada će voda biti za piće odlučiće inspekcijske službe. Očekuje se da će voda za dva do tri dana biti za piće, a prethodno je, kako objašnjavaju u Zavodu za javno zdravlje u Čačku, potrebno obaviti najmanje tri hemijsko-bakteriološke analize.

Zavod je u nedelju zabranio upotebu vode za piće i ta zabrana je još na snazi. Izdato je upozorenje da je zabranjeno svako nenamensko trošenje vode.

Cisterne sa pijaćom i tehničkom vodom su i dalje tu.

Do problema u vodosnabdevanju Čačka, Gornjeg Milanovca i Lučana došlo je u nedelju, zbog pucanja magistralne vodovodne cevi sistema "Rzav" u mestu Prijanovići kod Lučana, zbog čega je Javno preduzeće "Rzav" obustavilo isporuku vode tim gradovima.

Čačak i Gornji Milanovac su se u protekla dva dana snabdevali vodom iz sopstvenog vodo-sistema, dok su Lučani ostali potpuno bez vode i snabdevali su se vodom iz cisterni.

Arilje i Požega, koji se takođe snabdevaju vodom iz sistema "Rzav", imali su urednu isporuku vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: