Ubijeno 12 ekstremista na Sinaju

Egipatski vojni zvaničnici saopštili su danas da je u vazdušnim napadima na Sinajskom poluostrvu ubijeno najmanje 12 ekstremista.

Izvor: B92

Nedelja, 11.08.2013.

17:07

Default images

Neimenovani zvaničnici tvrde da su napadi izvedeni tokom noći iz helikoptera u pustinjskom gradu Šeik Zuvejid, javio je AP.

Vojska je, međutim, saopštila da su gađani položaji 25 ekstremista umešanih u ubistvo 16 egipatskih vojnika prošle i otmicu sedam vojnika ove godine, ali nije navela koliko je ekstremista ubijeno.

U saopštenju vojske ističe se i da je uništeno jedno skladište oružja i municije korišćeno u "terorističkim akcijama" protiv vojske, policije i civila u regionu severnog Sinaja, javila je agencija Frans pres.

Ekstremisti čija su uporišta u toj oblasti, blizu granice sa Izraelom, pojačali su napade na bezbednosne snage i druge mete od 3. jula, kada je egipatska vojska svrgnula islamističkog predsednika Mohameda Morsija i ustanovila novu vladu u Kairu.

Egipatska ekstremistička grupa Ansar Beit al-Makdis saopštila je danas da su četiri njena pripadnika ubijena u petak u napadu izraelskih bespilotnih letelica.

Kairo, međutim, to poriče, ističući da nije tačno da su izvedeni izraelski napadi unutar egipatske teritorije i da je potpuno neosnovana tvrdnja da postoji egipatsko-izraelska koordinacija u tom pogledu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: