Mišković ne mora u sud u avgustu

Vlasnik Delte Miroslav Mišković nije u obavezi da se pojavi pred Specijalnim sudom na pripremnom ročištu 14. avgusta ukoliko bude prisustvovao njegov branilac.

Izvor: B92

Nedelja, 11.08.2013.

20:12

Default images

To je za Danas rekao jedan od advokata koji učestvuju u ovom procesu.

Miškovićev advokat Zdenko Tomanović bio je nedostupan za pozive novinara lista "Danas" i za odgovor na pitanje da li mu je poziv uručen. Prema nezvaničnim saznanjima, poziv za pripremno ročište, kao i za saslušanje svedoka i veštaka tokom istrage, advokati odbrane dobijaju i na i-mejl adrese.

Prema navodima lista "Politika", sudski pozivi za pripremno ročište u predmetu Mišković dostavljeni su okrivljenima i odbrani u kraćem roku nego što to zakon propisuje - odnosno 7. avgusta. Međutim, pošto su optuženi za delo za koje se može izreći kazna zatvora od 10 i više godina, poziv se, prema tumačenju izvora iz odbrane, mora uručiti najmanje 15 dana ranije.

Advokat Zoran Ateljević izjavio je ranije da je zasad izvesno da će sudu pristupiti njegov branjenik Milo Đurašković, koji je jedini u pritvoru, pošto će biti sproveden iz zatvora.

"Podneo sam žalbu na rešenje o produženju pritvora Apelacionom sudu i o njoj još nije odlučivano. Takođe, podneo sam zahtev Specijalnom sudu da se pritvor zameni odbranom sa slobode uz jemstvo od 500.000 evra. Do toga bi se došlo polaganjem hipoteka na nekretnine koje nisu u vlasništvu Mila Đuraškovića, pošto on ne poseduje ništa više i već je jednom polagao jemstvo u drugom predmetu. Po tom zahtevu još nije odlučivano, koliko je meni poznato, kaže Đuraškovićev advokat Zoran Ateljević za "Danas". On dodaje da će biti prisutan na pripremnom ročištu.

Miroslav Mišković iz pritvora je izašao u julu nakon polaganja jemstva od 12 miliona evra, a on, njegov sin Marko, Đurašković i još osam osoba terete se za zloupotrebe prilikom preprodaje putarskih preduzeća.

Ukoliko bude održano pripremno ročište 14. i 15. pred sudskim većem kome predsedava, prema nezvaničnim informacijama, sudija Vladimir Vučinić, na njemu će tužilac i advokati izneti predloge dokaza i spisak svedoka za glavni pretres. Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i na njemu se određuje datum početka suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: