"Ministri SNS pošteniji od bivših"

Ministri SNS koji su podneli ostavke ili su smenjeni radili su poštenije i odgovornije nego ministri u prethodnim vladama, izjavio je Zoran Babić.

Izvor: Blic

Nedelja, 11.08.2013.

23:53

Default images

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS, međutim, dodao je da turbulentna vremena u kojima živimo zahtevaju veće angažovanje.

"Ministri koji su podneli ostavke ili su smenjeni, a koje je kandidovala SNS, radili su neuporedivo poštenije i odgovornije nego ministri u prethodnim vladama i na tome smo im zahvalni. Turbulentna vremena u kojima živimo, međutim, zahtevaju veće angažovanje, više posvećenosti radu", rekao je Babić za Blic.

"Može se reći da im je trebalo više energije. Ali kako je Aleksandar Vučić čovek koji je veoma strog i zahtevan, prvo prema sebi, on i od svojih saradnika traži veće angažovanje", kazao je Babić.

On je ponovio da je SNS u rekonstrukciju vlade ušla kako bi građani živeli bolje i kako bi smo ostvarili ciljeve ekonomske i finansijske politike, evrointegracija.

"A to ko će šta biti, manje je važno, jer sam siguran da će svako koga Aleksandar Vučić predložiti raditi punim kapacitetom. Prioritet nam nisu fotelje, nego ispunjavanje obećanja. A sve te priče o tome ko će da bude na kojoj funkciji su rekla-kazala, u čemu ja ne želim da učestvuje. Nismo mi rođeni u foteljama i nećemo u njima ostati do kraja života", rekao je on.

Na pitanje zašto se gotovo sinhronizovano govori o tome da bi Ivica Dačić trebalo da se odrekne fotelje ministra unutrašnjih poslova, Babić je kazao da SNS govori i radi u svoje ime.

"Iz tog ugla smo i ušli u rekonstrukciju vlade, što se vidi po tome da se Vučić odrekao funkcije ministra odbrane, u kojem je napravio izuzetne rezultate prethodnih godinu dana. Mi smo mišljenje o rekonstrukciji vlade dali kroz zamenu četiri ministra. Kako će drugi da rade, nije na nama da govorimo, niti smo ikada u tom smislu na bilo koga vršili bilo kakav pritisak", rekao je on.

Na pitanje da, dakle, ove izjave ne predstavljaju pritisak na Dačića i SPS, Babić je odgovorio: "Ne, nikakav pritisak nije u pitanju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: