Tači: Beograd menja pristup severu

Kosovski premijer Hašim Tači je izjavio da će briselski sporazum sa Srbijom biti sproveden i dodao da je primetio da Beograd menja pristup severu Kosova.

Izvor: Beta

Subota, 10.08.2013.

14:02

Default images

Tači je odbacio tvrdnje zvaničnog Beograda da Priština svojim ponašanjem dovodi u opasnost primenu dogovorenog.

On je za Radio televiziju Kosova rekao da je počelo ostvarivanje nekoliko veoma značajnih dogovora, kao što je zatvaranje policijskih stanica na severu Kosova, dok će vrlo brzo početi individualna regrutacija onih koji žele da budu deo Policije Kosova.

Prema njegovim rečima, postignut je konkretan napredak u nekim oblastima, ali i dalje ima zastoja.

Tači je međutim, izrazio uverenje da će se narednih nedelja stvari poboljšati.

On je ocenio da su izbori 3. novembra dobra prilika da se Srbi sa severa intergrišu u kosovsko društvo.

"Optimista sam da će oni učestvovati na izborima i pozivam ih da učestvuju, jer je u njihovom interesu da se udalje od politike izolacije i straha i da budu deo politike integracije i nade", rekao je kosovski premijer.

Tači je dodao i da je Beograd počeo da menja pristup severu Kosova i da je to primetio na sastancima koje je imao sa predstavnicima Vlade Srbije.

"Beograd je u nekim slučajevima bio jasan, jasni su bili zamenik premijera i premijer (Srbije) na sastancima koje sam imao sa njima da Srbi sa severa treba da budu deo novog života na Kosovu, da treba da poštuju kosovsko zakonodavstvo, da treba da se integrišu u život na Kosovu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: