Hrvatska: Pao grad veličine jajeta

Najavljeno jako nevreme je zaobišlo Zagreb, dok je u Zagorju padao grad veličine jajeta, javljaju večeras hrvatski mediji.

Izvor: B92

Petak, 09.08.2013.

23:35

Default images

Kako javlja sajt Crometeo.hr, nevreme je posle 21 sat zahvatilo Zagorje i Međimurje, a prema dojavama, u delu Zagorja je padao grad veličine jajeta, dok je slabog grada bilo u blizini Čakovca.

Od građana se preko Fejsbuka moglo saznati da je grad zaobišao Varaždin, na severu Hrvatske, ali je padao u okolnim mestima.

U Zagrebu je bilo samo kiše i jake grmljavine.

Kako javlja portal Index.hr, osveženje je zahvatilo najviše zapad Hrvatske, i u delu Gorskog kotara je temperatura mestimično opala i ispod 20 stepeni Celzijusovih.

Međutim, iako je veče, u delovima Dalmacije i Slavonije i dalje je 30 stepeni Celzijusovih.

Posle vrelih dana i rekordne temperature od 40,8 stepeni, Sloveniju je danas pogodilo veliko nevreme, a grom je zapalio dve kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: