Propali pregovori u Egiptu

Kancelarija predsednika Egipta saopštila je da su propali diplomatski napori da se u pregovorima s Muslimanskim bratstvom nađe rešenje krize u zemlji.

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2013.

13:43

Default images

Izaslanici SAD, Evropske unije i zemalja Persijskog zaliva pokušali su da nađu rešenje za odnose između privremene egipatske vlade i pristalica zbačenog predsednika države Mohameda Morsija, koji potiče iz islamističkog Muslimanskog bratstva.

U današnjem saopštenju iz predsedništva države navodi se da jsu završeni diplomatski napori koji su počeli pre 10 dana, a da krivicu snosi Muslimansko bratstvo.

Egipatske vlasti su pripremile plan za uklanjanje dva privremena kampa Morsijevih pristalica u Kairu.

U međuvremenu, jedan egipatski zvaničnik bezbednosti je rekao da je u sukobima građana Aleksandrije s Morsijevim pristalicama poginuo jedan čovek, a da ih je ranjeno 46.

Prema rečima tog zvaničnika, stanovništvo aleksandrijske oblasti Manšija bilo je gnevno zbog antivojnih parola koje su uzvikivali demonstranti. Morsija je početkom jula egipatska armija uklonila s funkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: