Na +45 ne može ni da se lažira smrt

Plan kineskog trgovca da izrežira vlastitu smrt nakon što su ga pretukli policajci, propala je pošto nije mogao dovoljno dugo da glumi na nesnosnoj vrućini.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.08.2013.

14:29

Default images

Više od deset ljudi je tvrdilo da su čenguani - pripadnici parapolicijskih snaga - na smrt pretukli prodavca gaziranih pića u centralnom gradu Vuhanu.

Kako su prenele agencije Sinhua i AFP, zbog navodne brutalnosti u Vuhanu došlo je i do okupljanja demonstranata, koji su tražili desetine hiljada juana (više hiljada dolara) odštete dok je prodavac, po imenu Han, nepomično ležao na nosilima prekriven čaršavom.

Han je, međutim,iznenada skočio s nosila, popio gutljaj pića i zaplakao: "Previše je vruće. Ne mogu više da izdržim", prenela je agencija Sinhua.

Delovi Kine su izloženi izuzetno visokim temperaturama ovog leta i ispostavilo se da je vrućina, koja je, prema podacima lokalnih stanovnika, dostizala 45 stepeni, bila previsoka i za Hana, prenose agencije.

Policija je uhapsila Hana i dvojicu drugara zbog remećenja javnog reda, navela je agencija.

Čenguani su inače već izvesno vreme na lošem glasu zbog zloupotrebe vlasti.

Prošlog meseca šestorica čuvara reda su prebila na smrt jednog prodavca lubenica u centralnoj provinciji Hunan, što je dovelo do protesta.

Vlasti su nakon toga preduzele mere kontrole kako bi sprečile izbijanje nereda u zemlji i angažovale veći broj policajaca da prate rad čenguana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: