Ustavni Sud Srbije menja adresu

Ustavni sud Srbije preseliće se do kraja ove godine u bivšu zgradu Narodne banke u Bulevaru kralja Aleksandra, saznaje Danas.

Izvor: B92

Nedelja, 04.08.2013.

19:32

Default images

Zgradu je prethodno koristilo Ministarstvo ekonomije, a preseljenje će doći tik na proslavu 50. godišnjice donošenja Zakona o Ustavnom sudu Srbije, koji je proglašen 25. decembra 1963. godine.

Tim zakonom je određena nadležnost i postupak pred USS i pravno dejstvo njegovih odluka.

O preseljenju Ustavnog suda u takozvanu Kamenu zgradu preko puta Narodne skupštine se dosta dugo spekuliše, jer Ustavni sud koji je sada smešten u Nemanjinoj 26, nema uslova za rad. Naime, kako je ranije rekao predsednik USS Dragiša Slijepčević, sadašnji smeštajni prostor ne omogućava ni minimum preduslova za obavljanje posla, zato što nedostaju uslovi za rad stručnih saradnika koji rade na predmetima.

Takođe, sada u jednoj kancelariji suda sedi po troje, četvoro saradnika. Za vreme prethodne vlade Mirka Cvetkovića bilo je planirano da se Ustavni sud preseli u Sremske Karlovce i da dobije zgradu Magistrata u centru grada, gde je 1. maja 1848. godine proglašeno Srpsko Vojvodstvo. Prebacivanje suda u Karlovce nije realizovano, uprkos pozitivnim reakcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: