Ugašen požar kod Atine, 3 uhapšeno

Veliki požar koji je juče izbio u blizini Atine je lokalizovan i zaustavljeno je njegovo širenje prema kućama, a uhapšene su tri osobe zbog izazivanja vatre.

Izvor: Tanjug

Subota, 03.08.2013.

10:28

Default images

"Požar je pod kontrolom, ali vatrogasne ekipe ostaju na licu mesta zbog jakog vetra", rekao je portparol vatrogasne službe agenciji AFP.

On je dodao da su uhapšene tri osobe zbog izazivanja požara, od kojih su dvoje grčki državljani a jedan je stranac.

Ranije danas je saopšteno da je dalji rizik od širenja vatre prema šumi i naseljima je zaustavljen.

Grčka vatrogasna brigada je saopštila da je požar izbio između mesta Markopulos i Porto Rafti, 20-ak kilometara od Atine, prenosi AP.

Protiv vatrene stihije koja se zbog vetra širila istočno od prestonice bori se desetak vatrogasnih aviona i helikoptera i oko 150 vatrogasaca.

Kako navodi grčka novinska agencija ANA, požar je izbio u rano popodne u regionu Herovuni, a vatrogasna službe je alarmirala sve javne službe u sirem atinskom regionu kako bi se lokalizovao požar koji još besni između dva popularna primorska letovališta.

Uzrok požara je za sada nepoznat i istraga je u toku, a ne isključuje se mogućnost zlonamerne paljevine, navodi grčka agencija.

Grčka se svake godine hvata u koštac sa požarima tokom vrelih, suvih letnjih meseci, navodi AP, podsećajući da je 2007. godine više od 70 ljudi izgubilo život u nizu velikih požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: