"Snoudenu nedostaje devojka"

Bivši radnik američke NSA Snouden, koji je juče dobio azil u Rusiji, oseća se iscrpljeno i nedostaje mu devojka, ali je na sigurnoj lokaciji, izjavio Kučerena.

Izvor: B92

Petak, 02.08.2013.

17:20

Default images

Kako prenosi Ju-Es-Ej tudej, njegov advokat je rekao da se Snouden nalazi na lokaciji koju ne može da otkrije, za koju se sam odlučio.

"Nivo opasnosti koja preti Snoudenu je toliki da on ne može da mirno izlazi i šeta po Crvenom trgu, niti da ode negde na pecanje", istakao je pravni zastupnik odbeglog američkog državljanina Anatolij Kučerena, odbacujući glasine da je Snouden već posetio jedan noćni klub.

Međutim, Snouden ima slobodan pristup internetu kao "apsolutno slobodan čovek, koji nije ograničen u svojim pravima", dodao je njegov advokat, a prenosi ruski kanal "Raša tudej".

Kučerena je rekao i da ne isključuje mogućnost da Snouden zatraži lekarski tretman.

"On svakako treba da se podvrgne nekoj vrsti lečenja, ali je odluka na njemu", kazao je Kučerena, dodavši da je Snoudenovo zdravstveno stanje "generalno normalno".

Kučerena je ranije danas izjavio da će Snouden sam odlučiti kako će dalje da živi. "Sa njim su i njegovi prijatelji, uključujući i Amerikance, sa kojima je uspostavio kontakt još dok je bio u tranzitnoj zoni aerodroma", dodao je advokat.

Prema njegovim rečima, najvažnije za Snoudena je njegova lična bezbednost.

Bivši operatvac NSA je juče dobio dokumenta neophodna za ulazak u Rusiju, posle skoro mesec dana provedenih u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma. Američke vlasti su oštro osudile takvu odluku Rusije, zapretivši otkazivanjem samita dvojice predsednika koji je ranije bio zakazan za septembar u Sankt Peterburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: