Odlaze i državni sekretari iz URS

Portparol URS Marko Selaković izjavio da će državni sekretari iz URS pratiti sudbinu te partije u izvršnoj vlasti.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.08.2013.

14:38

Default images

"Nijedan pomoćnik ministra nije funkcioner URS. Tako je u svim ministarstvima i tako je i u oba ministarstva koja vode Mlađan Dinkić i Verica Kalanović. U njima ima više od 20 pomoćnika i nijedan nije funkcioner URS", rekao je Selaković Tanjugu.

On je to rekao reagujući na izjavu ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, koja je rekla da će posle rekonstrukcije vlade morati da se izmene Zakon o ministarstvima i Zakon o vladi i da će oni regulisati to šta će biti sa državnim sekretarima i pomoćnicima ministara iz URS-a.

"Nijedan član predsedništva, Izvršnog odbora, pa i Glavnog odbora koji broji više od 300 članova ne obavlja funkciju pomoćnika ministra", dodao je Selaković ističući da pomoćnici ministara treba da budu profesionalci i da to nisu mesta na koja URS gleda kao na partijski plen.

Prema njegovim rečima, ministarka Đukić Dejanović "je izgleda zaboravila da su pomoćnici ministra profesionalci, a ne stranački vojnici".

"Naravno, svih sedam državnih sekretara iz URS pratiće sudbinu naše stranke u vladi", rekao je Selaković i objasnio da su državni sekretari "baš kao i ministri" političke ličnosti, jer njih postavlja vlada, dok pomoćnici treba da budu profesionalci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: