Dinkić za B92: Vlada je bila čudna

Posle odluke premijera da URS više nije deo vladajuće koalicije, Mlađan Dinkić za B92 kaže da je to početak procesa koji će se završiti odlaskom Dačića.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2013.

15:13

Default images

"Očekivao sam da će se ovo ovako završiti, jer jednostavno znam da postoje obaveze iz Briselskog sporazuma, da nije vreme za vanredne izbore i da SNS u ovom trenutku ne može da formira većinu bez Dačića. Za mene ovo nije kraj, ovo je početak jednog procesa koji će se zapravo zavšiti odlaskom Ivice Dačića", kazao je Mlađan Dinkić.

Vladu sa Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem na prvu loptu opisuje kao čudnu. Kaže da je u prvih devet meseci odlično funkcionisala, a kao najveće uspehe resora koji je vodio vidi stabilzaciju javnih finansija, spas od bankrotstva i smanjenje budžetskog deficita. Međutim, kako dodaje, nije sve moglo da se uradi za samo jednu godinu.

"Ja mislim da sam uradio maksimalno koliko sam mogao u Srbiji i svetu. Efekti ne mogu da se vide na kratak rok. Pre pet godina doveo sam Fijat, a tek ove godine se vide prvi efekti", objašnjava lider Ujedinjenih regiona Srbije.

Na pitanje za čim žali, on kaže da jedino žali što je ranije trebalo da pojača finansijsku disciplinu.

"Dok Simič nije preuzeo, nije bilo moguće s kadrovima koji su bili. Radio sam zaista kao konj, prosto kažem narodnim jezikom, i radiću i dalje", rekao je Dinkić i dodao: "Mogli smo i više investitora da dovedemo. Kruna je ugovor sa Etihadom, naravno što se tiče drugih resora tu je otvaranje pregovora, za šta deo zasluga snosi Suzana Grubješić".

Novom ministru će, kaže, pomoći u daljem radu, objasniti mu šta je urađeno i šta ih čeka. Dinkić takođe kaže da, iako nije planirao, uskoro ići na odmor, a zatim će se vratiti u parlament kao poslanik.

"Mi ćemo biti konstruktivna opozicija. Znam da mnogi misle da je kraj, da je gotovo. Ja ću citirati Milana Mladenovića 'Kad je kraj, za mene, znaj, tek tad je počelo'".

Lider URS-a i dosadašnji ministar finansija ne želi da nagađa koliko će dugo ova vlada ostati u sadašnjem sastavu.

"To mene ne opterećuje, URS će biti konstruktivna opozicija, pritisak neće popustiti, doći će do vanrednih izbora ili prekompozicije ove vlade", smatra Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: