Ljajić: Ja bih bio jedini gubitnik

Potpredsednik Vlade i ministar za trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić izjavio da ne bi ostao u vladi ako bi bili ispunjeni uslovi koje je postavio Dinkić.

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2013.

18:03

Default images

"U tom slučaju ja bih bio jedini gubitnik rekonstrukcije, svi ostali bili bi namireni", kazao je Ljajić za agenciju Beta.

Ljajić je rekao da ga je premijer Ivica Dačić obavestio o Dinkićevim predlozima da preuzme pojedine resore i dodao da je Dačiću rekao da "ni dan neće ostati u vladi" ako Dinkićevi zahtevi budu ispunjeni.

Predsednik Vlade Ivica Dačić ranije danas predložio je da Vlada nastavi da funkcioniše bez Ujedinjenih regiona Srbije i njihovog lidera Mlađana Dinkića.

Dačić je rekao i da je Dinkić tražio da bude potpredsednik vlade zadužen za investicije i da preuzme mesto ministra saobraćaja, telekomunikacija i informatičkog društva, kao i da rukovodi Agencijom za promociju izvoza.

Rasim Ljajić je još kazao da je Dačiću rekao da "nema ljutnje" i da bi nastavio da podržava Vladu u Skupštini, ali da sigurno ne bi učestvovao u njenom radu ako bi se ispunili Dinkićevi zahtevi.

Ljajić je ocenio da sada postoje dve mogućnosti - da se raspišu vanredni izbori ili da se obave promene u vladi koje je predložio premijer Dačić.

"Na dvema najvećim strankama je sada da odrede sudbinu aktuelne vlade", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: