"Snouden nije otkrio toplu vodu"

Vlasti Rusije nisu saznale ništa novo od otkrića bivšeg saradnika CIA Edvarda Snoudena, izjavio je danas potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.07.2013.

15:52

Default images

"Snouden je otkrio ono što odavno znamo", rekao je Rogozin, precizirajući da se to "odnosi na kibernetičko oružje", preneo je Itar-Tas.

Prema rečima potpredsednika ruske vlade, Rusija već preduzima mere kako ne bi bila zavisna od stranih elektronskih komponenti.

Rogozin je istakao da je izuzetno važno imati na umu da prilikom kupovine opreme u inostranstvu ona može biti opremljena softverom u kom mogu biti određeni uređaji koji mogu služiti za prenos informacija.

To je, kako je istakao, pitanje ne više informatičke, već nacionalne bezbednosti.

"Kada se govori o bezbednosti baze elektronskih komponenti, koja se široko primenjuje u sredstvima informatičkog sistema u mornarici, vazduhoplovstvu, oklopnim vozilima, da ne govorimo o kosmosu i oblasti izuzetne visoke tehnologije, mi ćemo i tu polaziti od toga da je neophodno da ključni elementi te baze budu proizvedeni na teritoriji Rusije", rekao je on.

Prema Rogozinovim rečima, Rusija preduzima sve neophodne mere kako bi "pametno oružje" bilo njeno "pametno oružje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: