"Nema izbora pre implementacije"

Posle odluke URS-a smanjene su šanse da se promene partneri u Vladi, kaže profesor Slaviša Orlović i dodaje da pre implementacije izbori nisu mogući.

Izvor: B92

Nedelja, 28.07.2013.

16:46

Default images

URS je posle dogovora SNS i SPS imao malo prostora i posle ovakve odluke Predsedništva stranke smanjene su šanse da se promene partneri u Vladi, kaže Orlović.

"Podsetimo, jedan od razloga zbog koga se tako moglo SNS-u je i to što je klupa za rezervne igrače, onih koji su jedva čekali da ulete u Vladu, bila relativno dugačka", rekao je Orlović u Vestima B92.

On kaže da ima još puno otvorenih pitanja, ali da su primetne dve tendencije, a prva je da je SNS nastavila da obezvašćuje SPS i URS, i da sve više koncentriše moć i vlast u Vladi .

"Druga tendencija je da unutar SNS postoji ravnoteža moći Nikolića i Vučića, imajući u vidu uticaj njihovih ministara“, kaže Orlović.

On dodaje da su još uvek neizvesna personalna rešenja, a da se sada zna samo ko neće biti ministar.

Upitan da li će, prema njegovom mišeljenju, rekonstrukcija Vlade biti "suštinska" ili "kozmetička", Orlović kaže da ima još šanse da bude suštinska, ali da je malo razloga da se tako nešto očekuje, jer je su u dosadašnjim raspravama dominirala pitanja personalnih promena i promena resora, a da se manje govorilo o vrednostima, idejama i konceptima.

Drugi razlog da promena ne bude suštinska je, kaže Orlović, ono što je i sam prvi potpredsednik Vlade Srbije priznao- da neće biti u prilici da promeni sve ministre kojima bi rado video leđa.

"Priča o rekonstrukciji je potvrdila da ne može više da se maše i preti izborima, i da u to ne veruju više ni oni koji sede u Vladi, a ni oni izvan nje, pre svega zbog očekivanja s polja, da se implementira Briselski sporazum. Pre implementacije izbori su gotovo nemogući", zaključuje Orlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: