Završena sednica Predsedništva URS

Sednica Predsedništva URS, na kojoj bi ta stranka trebalo da iznese stav o rekonstrukciji vlade, završena je nakon dva sata.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.07.2013.

12:25

Default images

Sednica Predsedništva počela je nešto posle 12 sati, a održana je u proširenom sastavu u sedištu URS-a u Beogradu i bila je zatvorena za javnost.

U sedište URS pored lidera te stranke Mlađana Dinkića stigli su i funkcioneri Suzana Grubješić, Verica Kalanović, Veroljub Stevanović, Boško Ničić, Vladimir Illić, Predrag Marković, Miroslav Čučković...

Kako je rečeno u toj stranci, posle sednice će biti prosleđeno saopštenje za javnost.

SNS i SPS su ranije izrazili očekivanja da će URS slediti njihov primer i predložiti ministre koje bi trebalo zameniti u rekonstrukciji vlade, a izneli su i stav da je potrebno razdvojiti resore u Ministarstvu finasija i privrede, koje vodi Dinkić.

Lideri naprednjaka i socijalista Aleksandar Vučić i Ivica Dacić juče su se zahvalili koalicionim partnerima na dosadašnjoj saradnji napominjući da će dalje nastaviti sa URS-om ili bez njega i konstatujući da parlamentarna većina u svakom slučaju postoji.

"A oni koji misle da mogu bolje sa nekim drugim - široko im polje", poručio je Vučić.

Glavni odbor SNS je u petak uveče podržao sva rešenja predsednika stranke Vučića koji je predložio smenu četiri ministra iz redova te stranke i to sebe na mestu ministra odbrane, zatim ministra poljoprivrede Gorana Kneževića, ministra kulture Bratislava Petkovića i ministarku sporta Alisu Marić.

Istovremeno, SPS je u petak saopštio da su prihvatili predlog Milutina Mrkonjića da se izabere novi ministar saobraćaja, ali je lider socijalista Dačić posle sednice Predsedništva stranke rekao da nije konačan stav stranke da će samo Mrkonjić biti smenjen.

Sva rešenja u okviru rekonstrukcije vlade, prema rečima Vučića, biće poznata u naredna dva do tri dana, a Skupština Srbije bi o tome mogla da raspravlja za 15 do 20 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: