Uhapšeni zbog ubistva ispred Saunda

Tri osobe su uhapšene zbog osnovane sumnje da su juče ispred splava "Saund" na smrt pretukli mladića, saopštio je MUP.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 26.07.2013.

14:02

Default images

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teško ubistvo lišeni su slobode D.P. (1974), N.U. (1988) i D.M. (1974).

Policija je saopštila da su njih trojica osumnjičeni za teško ubistvo. U istom sukobu teško je povređen drug ubijenog Fedora Frimermana.

Prijatelji ubijenog Fedora Frimermana, koji su sa njim trenirali košarku na starom DIF-u, najavljuju protestno okupljanje zbog njegovog brutalnog prebijanja i smrti. Predlog zakona o privatnom obezbeđenju napisan je pre 13 godina i uskoro će se treći put naći pred poslanicima u skupštini.

"Nepostojanje zakona o privatnom obezbeđenju omogućava vlasnicima splavova ili bilo kog drugog objekta da angažuje ljude da čuvaju objekat i da garantuju bezbednost njegovih posetilaca. Nažalost onda se dese ovakvi događaji", rekao je Đorđe Vučinić, predsednik Odbora udruženja za privatno obezbeđenje PKS.

U medijima se pojavila izjava menadžera splava Saund, u kome se kaže da se tuča nije dogodila na splavu, već ispred.

U PKS kažu da su u poslednjih petnaestak dana intenzivirani sastanci sa poslanicima i poslaničkim grupama u Skupštini Srbije, a da je predlog novog zakona vrlo precizan.

"Svaki radnik će biti licenciran, kao i preduzeće koje pruža usluge. Preduzeće za obezbeđenje će biti dužna da svaki ugovor i svako radno mesto koje otvore da prijave nadležnoj policijskoj stanici da bi policija mogla da radi kontrolu službe obezbeđenja. Isto, prekršajno će biti odgovorni i oni koji angažuju obezbeđenje, kao i onaj koji pruža uslugu, ako ne poštuje zakonske uslove", rekao je Vučinić.

Jača inicijativa i pritisci Odbora udruženja za fizičko-tehničko obezbeđenje PKS za usvajanje novog zakona traju od 2002 godine, a kako su nam rekli, tek u poslednje tri godine imaju bolju saradnju sa MUP, koje je takođe učestvovalo u pisanju predloga zakona.

Do tuče je došlo oko 3.30h u noći između srede i četvrtka, a mladić star 30 godina Fedor Frimerman podlegao je povredama po prijemu u bolnicu.

Kako je juče za B92 objašnjeno u MUP-u, njemu je povrede nanelo "nekoliko nepoznatih radnika obezbeđenja" koji su učestvovali u incidentu, a ne zna se da li su ti radnici obezbeđenja sa splava "Saund" ili iz nekog drugog objekta.

Takođe, objavljeno je da je 20 osoba zadržano na informativnom razgovoru zbog ovog slučaja.

Nezvanično, razlog tuče je svađa oko devojke.

Saopštenje "Saunda" povodom ubistva

"Povodom nemilog događaja u noći između srede 24. i četvrtka 25. jula i masovne tuče na Savskom keju čiji je tragičan epilog smrt Fedora Frimermana, rukovodstvo kluba Saund najiskrenije saoseća sa porodicom i prijateljima nastradalog mladića. Iako je u ovom tužnom trenutku manje bitno, ali u cilju potpunog i tačnog informisanja javnosti i sprečavanja daljih špekulacija, želimo da istakemo sledeće:

Pomenuta tuča desila se na travnatoj površini Savskog keja. Činjenice su da razmirice nisu ni započele u našem objektu, da u klubu nije bilo ikakvih incidenata, niti je obezbeđenje izbacivalo goste, kako se ovih dana interpretira u medijima. To se sve može i videti na video snimku, koji je kao dokazni materijal predat nadležnim istražnim organima.

Važno je, takođe, naglasiti da klub Saund ne obezbeđuju pripadnici bilo koje navijačke grupe, već da usluge obezbeđenja duži niz godina vrši profesionalna agencija za obezbeđivanje.

Inače, svi naši sugrađani znaju da na Saundu za 18 godina koliko poslujemo nikada nije bilo incidenata i neprijatnosti i da Saund, njegovo osoblje i gosti ne pripadaju miljeu kojim su predstavljeni u javnosti ovih dana.

Nadamo se da će istražni organi vrlo brzo pronaći i kazniti vinovnike ove tragedije, ali i da ovakvih nemilih scena neće biti u našem gradu".

Klub Saund iz saosećanja sa najbližima nastradalog Fedora, neće raditi do kraja meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: