Požar na Tari se širi

Požar na Tari, na brdu Panjak, i dalje širi i sada je zahvatio oko 15 hektara šume, saopšteno iz MUP-a.

Izvor: Beta

Petak, 26.07.2013.

08:52

Default images

Požar još nije lokalizovan zbog nepristupačnog terena i postoji mogućnost da će se proširiti, rekao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Goran Nikolić.

"Požaru može da se priđe samo sa jedne strane, a ekipe pokušavaju da prokopaju put kako bi ga zaokružili. Za sada je požarom zahvaćeno 10 hektara šuma", kazao je Nikolić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, požar koji je sinoć izazvao grom ima tendenciju širenja.

"Za sada je na terenu 94 vatrogasca spasioca i 25 vozila, a pojačaćemo ekipe ako se bude ukazala potreba. Nadamo se da se vremenski uslovi neće promeniti jer oni mogu da otežaju gašenje", rekao je Nikolić i dodao da se požar širi podzemno i prizemno te da još nije zahvatio krošnje drveća u većoj meri.

Nikolić je rekao da stanovništvo za sada nije ugroženo iako se požar širi.

Na pitanje da li će se požar gasiti iz vazduha, Nikolić je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima samo dva helikoptera, od kojih jedan nema opremu za poletanje, a drugi će se upotrebiti ukoliko budu ugroženi objekti i ljudi.

"Posle određenog broja sati leta helikopteri moraju da idu na remont, kako bi mu se zamenili delovi. To sve mnogo košta. Jednom helilkopteru
su resursi potpuno istekli, a drugi ima još vrlo malo, zato će on poleti samo ukoliko budu ugroženi objekti i ljudi", rekao je Nikolić.

On je naveo da su trenutno na terenu vatrogasno-spasilačke ekipe iz Užica, Mokre gore, Čačka, Valjeva i Kragujevca, kao i ljudi iz
Srbijašuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: