Stefanović:Izbori ako nema dogovora

Predsednik parlamenta i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je predstojeći vikend ključan za nastavak rada vlade.

Izvor: RTS, Tanjug

Četvrtak, 25.07.2013.

09:02

Default images

"Mi nismo raspoloženi za izbore jer bi to usporilo reforme i naše evropske integracije, ali kao stranka ne isključujemo tu mogućnost. Ako ne možemo da napravimo taj dogovor da Srbija ide brže, onda je bolje da se ide na izbore", naglasio je Stefanović za RTS.

On je, međutim, uveren da će dogovor biti postignut jer, kako kaže, u vladi sede odgovorni ljudi koji shvataju kakav je momenat. "Ako ne promenimo ekonomsku situaciju i Srbija ne krene brže, neće biti dobro ni za kog u našoj zemnlji", naveo je potpredsednik SNS.

On je podvukao da je važna odgovornost svih članica koalicije, da se vidi šta su svi ministri uradili, šta su mogli bolje, gde postoji njihova odgovornost i dodao da će SNS 26. jula na sednici Glavnog odbora izaći sa konkretnim imenima onih koji će biti zamenjeni. Na zamerke koalicionih partnera koje se pojavljuju u medijima da će SNS zameniti ministre sporta i kulture, a da od njih traže da naprave rekonstrukciju u težim resorima, Stefanović je odgovorio da njihovi koalicioni partneri ne znaju kako će se izjasniti GO stranke i ko će biti zamenjen.

"Mi nedeljama imamo stranačke organe, pred nama su teške odluke. U ministarstvima sede visoki stranački funkcioneri i oni nisu klikeri da ih bacamo ili menjamo kako se kome svidi. Ne tražimo od koalicionih partnera da zamene svoje kadrove ljudima koje mi predlažemo, već onima koji će raditi brže i bolje", naglasio je Stefanović.

Medijske spekulacije da će URS biti zamenjen strankom Dušana Petrovića ili SPO, Stefanović je rekao da nije doneta nikakva odluka u tom smislu.

"Očekujem da će ovaj vikend biti ključan i u smislu kako će izgledati nastavak rada vlade", rekao je Stefanović i dodao da je predsednik SNS Aleksandar Vučić obećao da će odluka o promeni ministara biti doneta do 27. jula i da će tako i biti. Nakon te odluke, kako kaže, potrebno je još pet-šest dana da to sve parlament verifikuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: