Mirović: Ušli smo u finiš

Potpredsednik SNS Igor Mirović najavio je da će ta stranka na Glavnom odboru u petak postaviti standarde za promene u Vladi i predložiti kadrovske promene.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Sreda, 24.07.2013.

22:37

Default images

''Ko od partnera ne bude mogao da isprati državni kurs i temeljne promene koje će da predloži SNS, taj bi sam sebe diskvalifikovo iz vladajuće koalicije'', rekao je Mirović za ''Novosti''.

Odgovarajući na pitanje o okončanju političke agonije o rekonstrukciji, Mirović je rekao da će u petak predsednik SNS Aleksandar Vučić da predloži sve kadrovske promene koje se odnose na njihovu stranku.

''Ušli smo u finiš'', rekao je Mirović i dodao da SNS insistira da i koalicioni partneri do kraja vikenda predlože kadrovske promene, a da ceo proces mora da se završi do kraja jula.

Prema njegovim rečima, više nema vremena za čekanje i vrdanje, naprednjaci više neće dopustiti nikakvo pomeranje rokova, jer bi mogla da se nanese šteta državi i građanima.

"Očekujemo brze i efikasne razgovore unutar koalicije. Svi partneri moraju jasno da kažu mogu li da odgovore na nove izazove koji podrazumevaju i ozbiljne kadrovske promene. Ko god to ne može, jasno je da neće moći dalje sa nama'', rekao je Mirović odgovarajući na pianje da li je tačno da će SNS i bez URS-a praviti vladu ukoliko oni ne predlože smene svojih ministara.

Prema njegovim rečima, cilj ove rekonstrukcije je pre svega suštinska promena u ekonomiji, država mora da obori nezaposlenost bar za četiri-pet odsto, a zbog toga je poželjno i opravdano da se odvoje resori privrede i finansija.

''To će biti predmet razgovora unutar koalicije'', rekao je Mirović i dodao da je stav o odvajanju tih resora njegov stav, nezavisno od sadašnje koalicije.

On smatra da onaj ko vodi privredu mora apsolutno da se posveti privlačenju investicija i bukvalno svakom preduzeću u zemlji.

Takođe, neophodno je, smatra on, da se snažnije preuzmu javne finansije, poreski sistem, uštede u javnom sektoru, raspodela i trošenje budžetskog novca... Sa stručnog, a ne političkog stanovišta, to su preduslovi da bismo ostvarili ozbiljne pomake u ekonomiji.

Mirović je dodao i da je namera rekonstrukcije upravo da se obezbedi prečica do državnih ciljeva koje smo zacrtali i da je to brži, racionalniji i jeftiniji način da se dođe do rezutata, iako, kako je rekao, izbori nikada nisu isključeni.

''Jedino nema kompromisa oko namere da smanjimo nezaposlenost i obezbedimo bolji život za građane'', istakao je potpredsednik SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: