Pobuna na Tviteru protiv Mrkonjića

Demir Hadžić, načelnik Odeljenja za bezbednost saobraćaja u Ministarstvu za infrastrukturu, na nalogu na Tviteru kritikovao rad svog šefa, ministra Mrkonjića.

Izvor: Blic, Tanjug

Utorak, 23.07.2013.

07:13

Default images

On je, naime, na svom profilu na Tviteru, između ostalog, napisao da ministar Mrkonjić nije izgradio ni kilometar auto-puta i da svoj posao ne radi dobro, već se "samo slika po gradilištima", piše "Blic".

"Neka me smeni Mrkonjić, ali ovo je i dalje moje mišljenje! Imamo kadrove, imamo ljude, ali ne podržavam nedomaćinski odnos...", naveo je Hadžić.

"“Ili ajde ovako, ako izbacimo Evropske, Američke, Bliski istok i JI Aziju, Rusiju, Kinu i Japan... Srbija ima najbolje puteve! :) ...Ajde ovako u Evropi od 40 mi smo 39... A kako sad to izgleda, kad iz konkurencije izbacimo Bocvanu, Nambiju :), Ruandu... :)”, između ostalog navodi Hadžić na svom nalogu na Tviteru.
“Nismo 107, sad smo 77 na nekoj listi... Šta bre to znači?...”, naglasio je Hadžić.

"Da sam ja Mrkin savetnik, ja bih ga savetovao sad kada je građevinska sezona samo da ide priča i slika se pored gradilišta ‘puteva‘. Za pet godina u Srbiji nije izgrađen nijedan kilometar autoputa", samo su neki od komentara koje je Hadžić ostavio na svom profilu na Tviteru.

Demir Hadžić kaže za "Bli"c da je Tviter privatna stvar preko koje je želeo da iskaže svoje mišljenje i nesaglasnost sa radom Milutina Mrkonjića.

"Želeo sam na ovaj način da poručim da nisam saglasan sa načinom kako se radi poslednjih pet godina u Ministarstvu. Ne slažem se sa radom Mrkonjića u stručnom smislu, ali mesta ministra su politička, a ne stručna i od mog komentarisanja nema puno koristi. Ističem da sam i interno pokušavao da ukažem ministru na stvari koje se rade loše i upozoravao na mnogobrojne greške, ali nikad nisam naišao na odobravanje, naprotiv. Sedam meseci ministar nije imao vremena da me primi na sastanak", kaže Hadžić i obrazlaže zbog čega ministru preporučuje "slikanje u sezoni".

"On samo to i radi, slika se pored gradilišta. Moju priču potvrđuju primeri. Recimo, deonicu od Uba do Lajkovaca od dvanaest i po kilometara grade četiri i po godine. Mnogo je takvih 'gradilišta' gde imate po dva radnika koji ne rade ništa. Znam da se retko ko odlučuje da javno kritikuje svog šefa, znam da moramo svi da se plašimo za posao, ali svako bi trebalo da može da kaže šta misli. Mislim da Mrkonjić ništa nije uradio, a i ono što je uradio je naopako i na štetu građana", ističe Hadžić.

U Ministarstvu saobraćaja, Tanjugu je rečeno da je Mrkonjić u Vladi i da zbog toga u ovom trenutku nije u mogućnosti da prokomentariše Hadžićeve kritike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: