"Vlada nema rešenje za ekonomiju"

Dušan Petrović, šef poslaničkog kluba Zajedno za Srbiju, kaže da nije razgovarano o mogućnosti da u predstojećoj rekonstrukciji podrži vladu ili zameni URS.

Izvor: Tanjug, Kurir

Utorak, 23.07.2013.

00:50

Default images

On je u intervjuu Kuriru rekao da nije razgovarao ni sa kim o promeni strukture većine u parlamentu.

Na pitanje da li je spreman da u nekom momentu ipak da podršku vladi, Petrović je odgovorio da je važno da li je moguće uspostaviti novu politiku, koja bi se temeljila na stvaranju konsenzusa oko najvažnijih ekonomskih pitanja, jer je to put za bolji život Srbije, a to ko će učestvovati u vladi samo je put za vođenje i ovakve politike.

"Srbiji je neophodan nov politički dogovor. Suština tog dogovora trebalo bi da bude odgovor na pitanje koliko smo mi, kao građani, spremni da platimo funkcionisanje svoje države. Ako rekonstrukcija otvori put ka ovakvom dogovoru, onda će ona biti dobra", istakao je Petrović.

On smatra da vlada nije pronašla odgovor na teška ekonomska pitanja, što je karakteristika njenog rada.

"Generalno govoreći, vlada je donela dobru odluku prihvativši briselski sporazum. Ovim je obezbeđena realna mogućnost da Srbi ostanu na KiM, a s druge strane, otvoren je put zemlji ka EU", rekao je Petrović.

On smatra da se u politici DS teško šta može promeniti dok se ne smeni lider Dragan Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: