Karzai ipak za sporazum sa SAD

Avganistanski predsednik Hamid Karzai ponovio je danas zalaganje za potpisivanje sporazuma o bezbednosti sa SAD, iako je pre mesec dana prekinuo pregovore.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.07.2013.

19:57

Default images

Karzai je o tom sporazumu danas razgovarao sa šefom Združenog štaba američke vojske Martinom Dempsijem, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

"Predsednik Hamid Karzai je na sastanku ponovo istakao da su Avganistanci godinama patili zbog rata i da sada žele mir", piše u saopštenju.

Karzai je rekao da su Avganistanci "spremni da potpišu pakt o bezbednosti sa SAD pod uslovom da taj sporazum vodi ka miru i stabilnosti zemlje".

Sporazum treba da odredi način američkog prisustva u Avganistanu nakon završetka misije NATO-a krajem 2014. godine.

Karzai je obustavio pregovore 19. juna zbog otvaranja kancelarije talibana u Dohi, koja je, međutim, od tada privremeno zatvorena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: