DPS: Đukanović nije optužio Srbiju

Crnogorski premijer i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nije izjavio da iza afere Snimak stoji bilo ko iz Srbije, saopšteno je iz DPS.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.07.2013.

23:52

Default images

DPS je reagovala povodom, kako je saopšteno, neistinitih interpretacija izlaganja Đukanovića na sednici skupštinskog Anketnog odbora, a posebno netačnog saopštenja agencije Beta koje su preneli i ostali mediji da je Đukanović rekao da iza afere "Snimak" stoji srpska vojno-obaveštajna služba.

"Đukanović nije izjavio da iza takozvane afere 'Snimak' stoji bilo ko iz Republike Srbije, niti današnjeg rukovodstva, institucija, pa čak ni vojne bezbednosne službe", ističe se u reagovanju DPS-a.

Navodi se da je Đukanović kazao da je aferu "Snimak" kreirao i sproveo dnevni list "Dan" koji je, kako je saopšteno, osnovala služba bezbednosti bivše SRJ, a kasnije podržavala služba Srbije i da je osnovni zadatak tog glasila, u poslednjih 10 godina, bilo rušenje legalno izabranog rukovodstva u Crnoj Gori i suprotstavljanje njenoj nezavisnosti. Taj list, kako je kazao Đukanović, po inerciji iz vremena kada je osnovan kreira takve i slične afere, pomažući one političke snage u Crnoj Gori koje se uporno zalažu i dalje za te iste "vrednosti".

"Tokom davanja odgovora članovima Anketnog odbora, Đukanović je nekoliko puta ukazao na izuzetno bliske odnose današnjih rukovodstava Crne Gore i Srbije, obnavljanje prijateljstva i dobrosusedskih odnosa, eksplicitno ističući da niko od predstavnika zvanične Srbije ne stoji iza afere 'Snimak'", saopšteno je iz DPS-a.

Zbog toga, kako se navodi, smatramo da je ova vrsta netačnog, neprofesionalnog i zlonamernog interpretiranja izlaganja predsednika DPS-a upravo pokušaj istih ovih snaga koje stoje iza afere "Snimak" da zaustave razvoj dobrosusedskih odnosa, jer je njihov politički model zasnovan na stvaranju izmišljenih afera i sukoba na kojima žele politički da profitiraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: