SNS, URS i ko kome veruje

URS, odlaganjem donošenja odluke o rekonstrukciji Vlade Srbije pokazuju nepoverenje prema ostalim partnerima, rečeno je agenciji Beta u SNS.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.07.2013.

11:16

Default images

"Signali koji se šalju iz URS-a pokazuju dozu nepoverenja prema ostalim parterima u vladi - ako kažemo naši ministri su radili najbolje, pa neka nam drugi partneri u vladi dokažu da nismo radili dobro", kazao je funkcioner SNS koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, SNS ne želi ništa da dokazuje.

"Nećemo i ne želimo ništa da dokazujemo, već da se svi dobro pogledaju u ogledalo i kažu da li su radili najbolje, da li je bilo prostora za više i bolje, za ono što građani od nas očekuju", rekao je on.

Prema njegovim rečima, svako odlaganje pokazuje odsustvo poverenja u koalicione partnere.

"Ako nema poverenja, onda tu ne treba da se bude i ako nema poverenja, znači da ne delimo iste vrednosti", rekao je on.

Prema njegovim rečima, i URS je trebalo da odluku o rekonstrukciji donese na sednici Glavnog odbora kao što će to učiniti SNS u petak.

"Mislim da i ostali partneri to treba da urade na glavnim odborima, a ne da se nadmudruju, da igramo šahovsku partiju. Ljudima je u Srbiji muka od šahovskih partija, žele da osete pomak u radu vlade, a ne da mi dokažemo da neki ministar nije radio dobro i da treba da ide", rekao je funkcioner SNS.

Glavni odbor Ujedinjenih regiona Srbije ovlastio je juče Predsedništvo stranke da donese konačnu odluku o daljem učešću URS-a u vladi i sve odluke u vezi s njenom rekonstrukcijom. Čelnici URS naveli su da ta stranka namerava da ostane deo vladajuće većine, a "Večernje novosti" su objavile da su se SNS i SPS dogovorile da vlada nastavi da radi bez URS.

Zorana Mihajlović: Nema poverenja u resore URS-a

Nakon tog saopštenja, ministarka energetike i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je u Ivanjici da u resore koje vode Ujedinjeni regioni Srbije "nema mnogo poverenja" i da zbog toga mora doći do određenih kadrovskih promena. "Lideri će sesti i dogovarati se, ne bih volela da se ispostavi da je oklevanje URS-a pokušaj da ponovo izađe iz vlade kao što je to već dva puta uradio", kazala je Zorana Mihajlović novinarima u Ivanjici. Ona je istakla da je Srbiji potrebna stabilnost i okretanje ekonomskim aktivnostima i da bi izlazak URS iz vlade bio neodgovoran.

"Mi moramo da imamo sinergiju u vladi, koja nije samo puki zbir koalicionih partnera, nego zaista vlada koja će da radi sa novom energijom", rekla je potpredsednica SNS.

Zorana Mihajlović je kazala da je potrebno da vlada nakon rekonstrukcije bude efikasna da bi se okrenula evropskim integracijama, investicijama i finansijskoj stabilnosti.

"To znači novi tim, nova snaga i novo poverenje i to su upravo resori koje vode ministri iz URS-a", rekla je ona.

Prema njenim rečima, pitanja zaštite životne sredine trebalo bi da budu objedinjena u jednom ministarstvu, kao što i energetika i rudarstvo ne bi trebalo da budu odvojeni resori.

Mihajlovićeva je rekla da u SNS nije bilo razgovora o smenjivanju direktora javnih preduzeća. "Ne bih to nazvala smenom - to su samo javni konkursi po zakonu o javnim preduzećima", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Ivanjici.

Ministarka je navela da se završava konkurs za direktora Elektroprivrede Srbije i da je pri kraju konkurs za direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja.

Milićević: Ništa važnije od Srbije

Poslanik SPS Đorđe Milićević izjavio je danas da nijedno personalno pitanje ne sme da bude važnije od Srbije i ostvarivanja ciljeva oko kojih su se okupile stranke vladajuće koalicije. "Svako iz redova SPS spreman je da se povuče ako je to stav stranke i njenog predsedništva", rekao je Milićević novinarima u Skupštini Srbije.

Milićević je naveo da "izbori trenutno nisu tema".

"Imamo mnogo značajnijih poslova koje bi svi zajedno trebalo da obavimo u narednom periodu", rekao je Milićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: