Crna Gora: Prva gej parada u Budvi

Podgorica -- Prva parada LGBT zajednice u Crnoj Gori, biće organizovana naredne sedmice u, po mnogima, najatraktivnijoj turističkoj destinaciji Budvi, pišu Vijesti.

Izvor: Vijesti, Tanjug
Foto: Beta, AP, arhiva
Foto: Beta, AP, arhiva

Iako se događaj drži u tajnosti, zbog bezbednosti, organizator, nevladina organizacija LGBT Forum Progres, koji vode Zdravko Cimbaljević i Aleksandar Zeković, nekoliko sedmica unazad uz podršku uprave policije i lokalne samouprave, priprema gej performans, koji će biti održan u metropoli turizma.

Upravo je Budva, zbog sezone i, kako piše list, velikog broja pripadnika LGBT zajednice koji letuju u ovome gradu, izabrana za mesto u kome će se pripadnici ove seksualne manjine prvi put u Crnoj Gori javno okupiti.

Zbog bezbednosti učesnika, Vijesti ne žele da otkriju tačan datum i lokaciju održavanja parade.

Pripadnici "duginih boja" su o celom događaju obavestili budvansku filijalu Uprave policije, koja će zajedno sa pripadnicima Posebne i Interventne jedinice toga dana obezbeđivati događaj.

Vijestima je u policiji potvrđeno da im je stigao dopis o svim pojedinostima, satnicom održavanja i lokacijom, kako bi njihovi službenici mogli na vreme da organizuju obezbeđenje ovog događaja.

Iako se priprema u tajnosti, o događaju su dobro upoznati i u Opštini Budva.

Oni su dali punu podršku održavanju te manifetstacije, a shodno dogovoru, kako bi se omogućila maksimalna bezbednost događaja i sprečio dolazak desničarskih i navijačkih grupa, koje bi eventulano mogle ugroziti održavanje manifestacije, organizatorima su garantovali da će “ćutati“.

Info

Na današnji dan, 29. maj

1198. Vizantijski car Aleksije III Anđeo odobrio je srpskom velikom županu Stefanu Nemanji i njegovom sinu monahu Savi da na ruševinama Hilandariona podignu novi

Razno nedelja 29.05. 00:00 Komentara: 1
strana 1 od 40359 idi na stranu