Kairo: Beblavi apeluje na dijalog

Novoimenovani prelazni premijer Egipta Hazem el Beblavi danas je apelovao na povratak dijalogu političkih partija u zemlji.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.07.2013.

22:11

Default images

"Sada vidim da se moramo vratiti harmoniji. Podele ne smeju da potraju", rekao je on u intervjuu za državnu TV, preneo je Rojters. Muslimansko bratstvo svrgnutog predsednika Mohameda Morsija osudilo je puč i saopštilo da neće ući u bilo kakav dijalog sve dok on ne bude vraćen na vlast.

Egipatski islamisti nastavili su proteste danas tražeći povratak svrgnutog predsednika Muhameda Morsija na vlast, nakon što su u noćašnjim sukobima izmedju njegovih pristalica i protivnika poginule tri žene.

Oko 10.000 hiljada Morsijevih pristalica okupilo se ispred džamije Raba al-Adavija u Kairu, protestujući protiv novih vlasti i noseći egipatske zastave i Morsijeve portrete.

U medjuvremenu, privremeni egipatski predsednik Adli Mansur je izdao dekret koji obavezuje stručnjake za pravo da počnu da rade na promenama Ustava, kojeg je vojska početkom meseca suspendovala nakon svrgavanja predsednika Morsija, objavljeno je na državnom novinskom portalu Al-Ahram.

Komitet od deset pravnih stručnjaka sastaće se sutra i imaju samo 15 dana da osmisle predloge koji će biti izneti pred brojnije državno telo, koje će zatim imati rok od 60 dana da predstavi konačni nacrt predloga, što će otvoriti put za nove izbore, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: