Opet napad na kontrolu Bus plusa

Nepoznati muškarac fizički je napao kontrolorku oko13.15 sati u javnom prevozu u autobusu na liniji "Ada 3" , posle čega ga je privela policija.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 20.07.2013.

18:16

Default images

Putnik bez karte je najpre kontrolorki R.S. razbio aparat za proveru ispravnosti kartica, a potom joj i zavrnuo ruku, saopštio je "Bus plus".

Muškarac je prevoz koristio bez vozne isprave, zbog čega ga je kontrolorka zamolila da napusti vozilo na sledećoj stanici. Putnik je istrgao kontrolorki aparat, razbio ga, a potom je povredio, zavrnuvši joj ruku.

Brzom reakcijom putnika koji su se u trenutku incidenta naššli u autobusu na liniji "Ada 3", i vozača, navodi se dalje u saopštenju, muškarac je sprečen da nanese ozbiljnije povrede kontrolorki i zadržan je do dolaska policije, koja je odreagovala u veoma kratkom roku i privela napadača.

R.S. je prevezena u Urgentni centar na lekarski pregled i oseća se dobro.

"Bus plus" podseća da je od početka godine zabeleženo više od deset napada na kontrolorke u javnom prevozu i oštro osudio ovakvo ponašanje nesavesnih građana.

Đilas pohvalio policiju zbog hapšenja napadača

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izrazio je danas zadovoljstvo zbog brze reakcije policije, koja je privela napadača na kontrolorku "Busplusa", i dodao da se nada da će ubuduće biti mnogo manje napada na kontrolore.

"Naročito mi je zadovoljstvo što su sami građani poručili da se takvo ponašanje ne sme tolerisati", rekao je Đilas, a prenosi Služba za informisanje Beograda.

Đilas je ranije apelovao na nadležne organe da efikasnije reaguju u takvim slučajevima jer Beograd ne sme da postane grad u kojem "nečije žene, majke i sestre dobijaju batine od bahatih napadača samo zato što rade svoj posao".

U saopštenju se, takođe, navodi da je današnji napad jedanaesti napad na žene kontrolore od početka godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: