Istakanje amonijaka od ponedeljka

Kontrolisano istakanje oko 20 tona amonijaka iz rashladnih postrojenja "Nove Srbijanke" u Valjevu počeće u ponedeljak, najavljeno je na sednici Gradskog veća.

Izvor: Beta

Petak, 19.07.2013.

17:50

Default images

Iz stalnih budžetskih rezervi izdvojeno je 2,7 miliona dinara kako bi bila predupređena mogući nesreća s obzirom na to da iz dotrajalih instalacija amonijak curi danima.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Milan Mihajlović rekao je medijima kako "u ovom trenutku ni zdravlje, ni bezbednost ljudi nisu ugroženi".

"Instalacije su pod stalnim nadzorom 24 sata", kazao je Mihajlović.

Dodao je da u "Novoj Srbijanki" nisu postupali po nalozima nadležnih ekoloških inspekcija, te da je rizik od kvara povećan zbog visokih temperatura, zbog čega istakanje amonijaka treba započeti što pre.

"Nova Srbijanka" je u stečaju od prošle godine, posle neuspešne privatizacije u aprilu 2007. godine, kada ju je u restrukturiranju, za nepuna četiri miliona evra, kupila bugarska kompanija "Medija svajt".

Od tada o postrojenjima sa amonijakom, pre svega o velikoj hladnjači, niko ne brine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: