Pjongjang:Hitno oslobodite naš brod

Severnokorejsko ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da je zaplenjeno oružje na brodu pod zastavom Pjongjanga u vodama Paname bilo kubansko.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2013.

22:31

Default images

U pitanju je deo važećeg ugovora o starom oružju, saopštio je Pjongjang, pozvavši Panamu da hitno oslobodi brod, javili su državni mediji.

"Taj tovar je staro oružje koje je trebalo da bude poslato nazad na Kubu, pošto je popravljeno prema važećem ugovoru", navelo je ministarstvo, a prenosi AFP pozivajući se na severnokorejsku državnu agenciju KCNA.

U saopštenju se dodaje da panamski organi treba, bez odlaganja, da preduzmu korake da puste privedene članove posade zaplenjenog broda.
Severna Koreja računa na podršku Kube, koja je juče potvrdila da je pošiljka od 240 tona zastarelog odbrambenog oružja, uključujući dva protivavionska raketna sistema, njihova.

Pjongjang je ocenio da su panamske vlasti "brzopleto napale" brod s obzirom na to da su videle da na njemu nema droge.

"Ipak, oni su opravdali svoju nasilnu akciju time što su navodno na brodu našli drugi nelegalni teret", dodaje severnokorejsko ministarstvo, a prenosi AFP.

S druge strane, Panama je pozvala inspektore Ujedinjenih nacija da prekontrolišu teret jer bi on mogao da bude dokaz kršenja sankcija Saveta bezbednosti protiv Severne Koreje zbog spornog nuklearnog programa te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: