Novinari traže da ih zaštiti UN

Četiri novinara zatražila su od Saveta bezbednosti UN da učini više kako bi bili zaštićeni reporteri koji izveštavaju sa ratom zahvaćenih područja.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

22:05

Default images

Prvi sastanak novinara sa članovima Saveta bezbednosti o položaju ratnih reportera održan je na inicijativu SAD.

Urednica u agenciji Asošiejted pres Katlin Kerol je tokom sastanka podsetila da je napad na novinara analogan napadu na bilo kog drugog građanina, dok je njen kolega iz Frans presa Mustafa Hadži Abdinur kazao da je uobičajeni naziv za izveštače iz Somalije "mrtav čovek koji hoda".

Zamenik generalnog sekretara UN Jan Eliason osudio je ubistvo više od 600 novinara u poslednjih deset godina, naglašavajući da su nezavisni mediji ključni za opstanak demokratskog diskursa u nekoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: