"Mandela se oporavlja, osmehuje se"

Zdravlje Nelsona Mendele "izvanredno" napreduje, on je čak u stanju da gleda televiziju, izjavila je dan uoči Mendelinog rođendana njegova ćerka Zindzi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2013.

21:15

Default images

Ona je za Skaj njuz rekla kako je Mendelu posetila u bolnici u Pretoriji u utorak, zatekavši ga kako gleda TV sa slušalicama na ušima, izveštava AFP.

"Široko nam se osmehnuo i vrlo dobro reagovao...očima, takođe klima glavom, a ponekad podiže ruku kao da bi želeo da stisne vašu", kaže Zindzi, najmlađa Mendelina ćerka iz braka sa njegovom bivšom ženom Vini.

Zindzi ističe kako je porodica nedavno bila veoma zabrinuta, očekujući najgore, ali da Mendela nastavlja da ih zapanjuje svakog dana.

Mendelina supruga Grejsa Mašel je ovih dana izjavila kako on reaguje na lečenje i da je sada manje zabrinuta za njega nego prethodnih nedelja.

Tabo Mbeki, Mendelin naslednik na mestu predsednika Južne Afrike, ovih dana je izjavio kako bi vođa borbe protiv aparthejda uskoro mogao i da bude otpušten iz bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: