Novi Sad:Čepurin kod gradonačelnika

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2013.

19:19

Default images

Sa Čepurinom je razgovarao o bilateralnim odnosima i posebno o saradnji Novog Sada i ruskih regija i gradova.

Vučević i Čepurin su se saglasili da je saradnja u oblasti kulture u poslednjih godinu dana unapređena na najviši mogući nivo, ali i da je veoma važno da se u narednom periodu intenzivira saradnja i u oblasti privrede, sa akcentom na poljoprivredu, po kojoj su i Rusija i Srbija prepoznatljive, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Ambasador Čepurin je istakao da su odnosi dve zemlje uvek bili dobri i da se godinama, uz poštovanje nasleđa, intenzivno grade modeli saradnje u budućnosti.

Prema njegovim rečima, cilj je da se Grad Novi Sad poveže sa ruskim regijama i gradovima radi tešnje saradnje na polju kulture, privrede i sporta na dobrobit obe strane.

Vučević je u razgovoru istakao da se nastavlja saradnja Grada Novog Sada i grada pobratima Nižnjeg Novgoroda kao i drugih ruskih gradova, sa kojima traje dugogodišnje prijateljstvo, kao i da se intenzivno radi na povećanju efikasnosti realizacije zajedničkih projekata.

Posebna pažnja posvećena je realizaciji projekta izgradnje veletržnice u Novom Sadu, u saradnji sa ruskim partnerima, o čemu se tokom ranijih susreta već razgovaralo sa zvaničnicima Ruske Federacije, navedeno je u saopštenju.

Delegacija Grada Novog Sada, sa gradonačelniko mna čelu, izrazila je spremnost da svojim radom i zalaganjem doprinese jačanju saradnje Srbije i Rusije, posebno imajući u vidu tradicionalno prijateljske odnose i duboke istorijske, kulturne, jezičke i verske bliskosti dva naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: