Mladiće iz "audija" ubio žandarm

Policija privela pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da je ubio i spalio dvojicu mladića, koji su juče pronađeni u izgorelom "audiju" kod Jagodine, saznaje B92.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 16.07.2013.

10:30

Default images

Kako nezvanično saznaje B92, pripadnik Žandarmerije zaposlen u Kraljevu Aleksandar K. (33) priveden je kasno sinoć i suočen je sa dokazima.

Određena mu je mera zadržavanja i slučaj je prosleđen Višem sudu i Tužilaštvu u Jagodini. Identitet ubijenih mladića je poznat, obojica su Jagodinci, ali će podaci zvanično biti saopšteni nakon DNK analize.

Kako saznaje B92, Aleksandar K. se sastao sa Srđanom T. (28) i Aleksandrom N. (29) u okolini Kragujevca, posle čega su se sva trojica odvezli prema Kraljevu.

Tokom vožnje, kod kraljevačkog sela Zakuta, Aleksandar K. je sa zadnjeg sedišta ubio mladiće pucnjima u potiljak, a zatim je njih prebacio na zadnje sedište "audija" i odvezao automobil do atara sela Ratković. Tamo ih je zajedno sa vozilom i zapalio. Prethodno, on je otišao do kuće iz koje je uzeo benzin.

"Mislio sam da sam uradio savršen zločin", navodno je rekao prilikom saslušanja Aleksandar K.

Veruje se da je motiv ubistva dug od oko 5.000 evra, koji je Aleksandar K. i iskoristio da "namami žrtve", rekavši im da ima automobil koji može da im da umesto novca.

Kako saznaje B92, on je ranije bio deo beogradskog odreda Žandarmerije, posle čega je prebačen u Kraljevo. Nezvanično, njegov rad je i ranije bio kontrolisan, ali "interna obrada" nije dala rezultate.

Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević, izjavio je Tanjugu, da su osobe, koje su nađene juče ujutru u ataru sela Ratković kod Rekovca u spaljenom u autombilu, prethodno ubijene pucanjem iz vatrenog oružja u glavu.

"Nakon obavljene obdukcije utvrđene su dve prostrelne rane na jednoj lobanji, a na drugoj lobanji jedna rana, što je verovatno uzrok smrti kod pronađenih lica", rekao je Janićijević. "Nakon toga usledilo je paljenje automobila u kome su se ta lica nalazila što je dovelo do toga da su tela izgorela", dodao je Janićijević.

Navodno radi se o mladićima iz Jagodine Srđanu T. (28) i Aleksandru N. (29) a Janićijević je rekao da "još uvek nije zvanično objavljeno da su to ta lica".

"Ono što jeste nesporno, u automobilu koji je izgoreo nađen je ručni sat i zlatni lančić sa karakterističnim priveskom, koje su članovi porodice, u postupku prepoznavanja, prepoznali kao svojinu jednog od navedenih mladića", rekao je Janićijević.

On je istakao da će o ovoj tragediji "tek dobiti pismeni izveštaj sa svim detaljima".

Prema saznanjima B92, mladići su 1984. i 1986. godište, a jedan od njih je u Jagodinu došao iz Švajcarske.

"Blic" javlja da ubijeni mladići nisu imali problema sa zakonom.

Zamenik višeg javnog tužioca u Jagodini Miomir Vasić izjavio je juče i da je prijavljen nestanak dve osobe, ali da ne može da kaže da li su njihova tela u izgorelom automobilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: