Štampa: Smena četvoro ministara

U okviru temeljne rekonstrukcije, vladu će najverovatnije napustiti Bratislav Petković, Alisa Marić, Goran Knežević i Milan Bačević, prenosi beogradska štampa.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.07.2013.

09:27

Default images

Posle pet i po sati duge sednice Predsedništva SNS-a, na kojoj je ocenjivan rad ministara, Vučić je najavio da će njegova stranka zameniti više ministara , državnih sekretara, pomoćnika i direktora javnih preduzeća, kao i da isto očekuje od svojih koalicionih partnera.

Kako saznaju "Novosti", Vučića je, tokom maratonske sednice predsedništva "zapanjilo to što maltene niko od ministara tokom izlaganja nije naveo svoje propuste tokom jednogodišnjeg mandata i što su svi bili zadovoljni postignutim rezultatima".

"Novosti" pišu i da je lider SNS-a u jednom trenutku rekao: "Evo, ako treba, smenite mene!", kao i da je pod lupom najviše bio rad Gorana Kneževića, Alise Marić, Bratislava Petkovića i Milana Bačevića.

List navodi i da je na sednici bilo reči i o vanrednim izborima, kao i da su mnogi funkcioneri zaključili da je "sadašnja konstelacija snaga u vladajućoj koaliciji neprirodna i da se, osim personalnih promena, od partnera mora tražiti i preraspodela odgovornosti u pojedinim resorima".

"Iako formalna odluka o tome nije doneta, nema sumnje da će naprednjaci sigurno zaigrati i na kartu izbora, ako se Socijalistička partija Srbije (SPS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) odluče samo za kozmetičke promene u svojm portfeljima", navode "Novosti" iz svojih izvora.

Dakle, po pisanju beogradske štampe, u okviru temeljne rekonstrukcije vlade, koju će prvi potpredsednik Aleksandar Vučić 20. jula predložiti Glavnom odboru Srpske napredne stranke (SNS), vladu će najverovatnije napustiti ministar kulture Bratislav Petković, ministarka sporta Alisa Marić, ministar poljoprivrede Goran Knežević i ministar rudarstva Milan Bačević.

Ista imena ministara koje će SNS najverovatnije smeniti pominje i "Blic", s tim što taj list piše da će ih biti smenjeno troje - Petković, Marić i Knežević ili Bačević.

"Blic" ocenjuje da je, kad je reč o SPS-u, premijer Ivica Dačić u teškoj poziciji, jer se od njega traži da zameni troje ministara - Žarka Obradovića (prosveta), Slavice Djukić Dejanović (zdravstvo) i Milutina Mrkonjića (saobraćaj), što glasanjem neće moći da učini i kad bi hteo, jer su i sami ministri članovi najvišeg tela SPS-a.

Kako saznaje ovaj list, lider URS-a Mladjan Dinkić na pregovore će doći s predlogom da on i ostalih dvoje ministara iz te stranke - Verica Kalanović i Suzana Grubješić - ostanu u vladi, a da promeni državne sekretare i pomoćnike ministara, kao i neke direktore javnih preduzeća koji dolaze iz URS-a.

"Blic" ocenjuje da je varijanta o rotiranju ministara iz različitih stranaka po resorima najmanje izgledna, jer bi to podrazumevalo rad od nule u pojedinim ministarstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: