Janjić: Srbija će hteti i u NATO

Srbija će naredne godine zatražiti prijem u NATO, ocenio je direktor beogradskog Foruma za etničke odnose Dušan Janjić.

Izvor: Beta

Petak, 12.07.2013.

08:32

Default images

"Očekujem da će rekonstruisana Vlada Srbija u narednih godinu dana ozvaničiti promenu politike i zaražiti članstvo u NATO", rekao je Janjić za podgorički portal Analtika.

On je objasnio da je "jasno da se odnos Srbije prema NATO menja odlaskom Borisa Tadića sa funkcije predsednika i usvajanjem nove strategije NATO-a".

"Možda to nekome deluje apsurdno, da neko ko ima nasleđe Miloševićeve politike i ko je potekao iz Srpske radikalne stranke ide ka NATO, ali to je činjenica", kazao je Janjić.

Prema rečima Janjića, Srbija je sporazumom Beograda i Prištine prihvatila teritorijalni integritet Kosova, a to je vrlo važno za njeno članstvo u Evropskoj uniji i NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: