PG: Srđan Aleksić dobio ulicu

Ulica u Podgorici je dobila naziv po Srđanu Aleksiću, Srbinu iz Trebinja, koji je 1993. poginuo braneći svog sugrađanina Bošnjaka od vojnika Radovana Karadžića.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2013.

14:02

Default images

Po Aleksiću je nazvana ulica pored Spomen-parka žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije, a svečanosti je prisustvovao i Srđanov otac Rade Aleksić.

On je rekao da je crnogorski narod ovim gestom pokazao da je spreman da živi sa svima i da ljude meri po dobroti i delu.

Aleksić je kazao da su mu ratovi na prostoru Jugoslavije oduzeli "divnu domovinu" - Podgoricu, Nikšić, Zagreb, Beograd, Split, Novi Sad...

"Danas mi je vraćena Podgorica i od sada mi je milija nego ikad", rekao je otac Srđana Aleksića, o čijem je delu snimljen film koji će biti večeras prikazan u glavnom gradu Crne Gore.

Tablu s nazivom Ulice Srđana Aleksića otkrio je, povodom 11. jula - Evropskog dana sećanja na žrtve Srebrenice, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša.

"Neka nazivanje bulevara njegovim imenom pokaže da smo primili poruku koju je njegov herojski sin poslao svima", rekao je Mugoša.

Na spomenik civilnim žrtvama ratova danas su cveće položili potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predstavnici stranaka, nevladina organizacija Forum Bošnjaka i strane diplomate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: