Kostić: Vučić se ne libi da menja

Vučić se ne libi da menja Srbiju. Spremnost za promene je ono što Vučića čini sličnim bivšem premijeru, kaže za Nedeljnik prvi čovek MK grupe Miodrag Kostić.

Izvor: B92

Sreda, 10.07.2013.

16:51

Default images

"Ima dosta sličnosti između Đinđića i Vučića. A najveća sličnost je u energiji, harizmi i želji za promenama. Đinđić se nije libio da menja Srbiju. Ne libi se ni Vučić", rekao je Kostić.

On je rekao da, uprkos tome, ne bi ušao u vladu, ukoliko bi ga Vučić pozvao da pomogne, jer, objašnjava, biznis i politika ne mogu zajedno, mada su, prema njegovim rečima, uspešni privrednici otvoreni za pomoć Vladi u rešavanju ekonomskih problema.

"Mišljenja sam bio i ostao da, dok god se aktivno bavite biznisom, ne možete da se bavite i politikom. I obrnuto. Godinu dana sigurno nije dovoljno za 'podvlačenje crte' rada ove Vlade, tim pre što je većina članova Vlade bila zauzeta rešavanjem kosovskog problema", naveo je Kostić.

Njegov prvi savet novom-starom Dačićevom kabinetu bio bi da se rekonstruiše ili restrukturira sve što nije održivo.

"Trenutno, ove sisteme finansira država. Iz tog razloga moramo da ih podignemo 'na zdrave noge' i omogućimo im da sami sebe finansiraju. U suprotnom, budžetski deficit će biti sve veći, a samim tim doveden u pitanje standard građana Srbije", ističe Kostić.

On je dodao da stavljanje na prvo mesto najbogatijih Srba na Forbsovoj listi doživljava samo kao običan podatak.

"Draža mi je titula najboljeg i najefikasnijeg proizvođača šećera", rekao je Miodrag Kostić.

Iako je nekada zauzimao visoku funkciju u Demokratskoj stranci, on je za "Nedeljnik" priznao da od 2000. godine nijednom nije ušao u DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: