Nevreme ugasilo svetla u Torontu

Rekordne padavine izazvale su poplave u Torontu, zbog kojih je bez struje ostalo oko 300.000 građana i zatvorene su podzemne železnice.

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2013.

10:29

Default images

U gradskom vozu, koji se napunio vodom, 1.000 putnika je bilo zarobljeno.

Kanadski zavod za životnu sredinu saopštio je da je juče u pojedinim delovima grada palo više od 10 centimetara kiše. To su bile rekordne padavine u jednom danu - prethodni rekord bio je 3,6 centimetara 2008.

Policija i vatrogasci spasavali su čamcima 1.000 putnika iz deset vagona dvospratnog voza kome je voda dopirala do donjih prozora, u akciji koja se produžila i posle ponoći.
(Tanjug)
Gradske podzemne železnice privremeno su prestale sa radom zbog problema sa strujom. Pojedine stanice takođe su bile pod vodom. Servis je kasnije delimično nastavljen, ali su veliki delovi sistema još zatvoreni.

Veliki broj vozila napušten je u centru grada, pojedina su u vodi do prozora.
(Tanjug)
Regionalna avio-kompanija Porter erlajns otkazala je sve letove sa aerodroma u centru grada zbog nestašica struje na terminalu.

Oko 300.000 građana ostalo je bez električne energije. Predstavnica elektrodistributerske kompanije Toronto Hajdro rekla je da bi rad na ponovnom uspostavljanju dovoda struje mogao biti usporen preko noći.
(Tanjug)
Druga kompanija, Enersors, saopštila je da je bez struje oko 80 odsto stanovnika Misisoge, grada u blizini Toronta od 700.000 stanovnika. Do 22 časa je taj broj smanjen na oko 50.000.

Poplave u Torontu nastale su dve nedelje pošto je nevreme u Kalgariju pretvorilo delove zapadne oblasti grada u jezero i primoralo 100.000 stanovnika da napusti kuće. Tri osobe su stradale u tim poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: