Pucnjava na administrativnoj liniji

Pripadnici Žandarmerije sukobili su se sa naoružanim Albancima koji su krali drvo u šumi u ataru kuršumlijskog sela Borovac, na administrativnoj liniji s KiM.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 07.07.2013.

22:21

Default images

"Grupa Albanaca je napala iz automatskog oružja patrolu Žandarmerije na teritoriji Srbije u ataru kuršumlijskog sela Borovac", rekao je komandant Žandarmerije

Bratislav Dikić je kazao da po pripadnike Žandarmerije nije bilo posledica, a da "informacije Kosovske policijske službe ukazuju da je povređeno šest lica albanske nacionalnosti".

"Oko 19 sati u neposrednoj blizini administrativne linije s Kosovom, u rejonu sela Borovac, opština Kuršumlija, otvorena je vatra iz automatskog oružja iz dva pravca, od strane više lica, na patrolu Žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije su adekvatno odgovorili na oružani napad i nema posledica po njih", rekao je Dikić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Informacije KPS ukazuju na to da je povređeno šest lica albanske nacionalnosti", naveo je Dikić.

Komandant Žandarmerije je kazao da su "na mestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne testere i delovi lične garderobe, a da su o događaju blagovremeno obavešteni i oficiri za vezu Euleksa i Kfora".

Dikić je rekao da je obezbeđeno mesto događaja i da će nadležni pravosudni organi izvršiti uviđaj.

"Žandarmerija preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi obezbedila sigurnost građana na ovom prostoru", rekao je Dikić.

U toku je akcija potrage za ranjenima. "Ako noćas pronađemo ranjene, ukazaćemo im medicinsku pomoć", rekao je komandant Žandarmerije.

Kosovska policija potvrdila je da se dogodio incident ne navodeći nikakve detalje, dok prištinski "Ekspres" prenosi da su četiri osobe prebačene u bolnicu.

Prema tvrdnjama meštana i nezvaničnim informacijama iz izvora policije, naoružana grupa Albanaca prešla je administrativnu granicu i u ataru sela Borovac pokušala da ilegalno seče šumu.

Tom prilikom oni su napali pripadnike žandarmerije koji su bili u blizini.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Merdare Časlav Milošević rekao je za Betu da je oružani sukob trajao oko pola sata.

"Pucalo se kao da je rat. Iz više vrsta naoružanja. Pored jedinačne paljbe, čula se i rafalna. Meštani ovog sela su vrlo uznemireni i uplašeni", kaže Milošević.

Meštanka Ratomirka Pavlović (65) rekla je Beti da se incident dogodio u blizini njene porodične kuće.

"Meci su fijukali sa svih strana. Čuli smo kako se zabadaju u stabla i kako kidaju lišće sa drveća", kazala je Ratomirka Pavlović.

U selu Borovac živi dvadesetak meštana, među kojima je petoro dece. Meštani kažu da su svi jako uznemireni i uplašeni, jer ovo nije prvi put da izbijaju oružani incidenti u blizini njihovih kuća.

U proteklih desetak dana ovo je treći oružani incident u ovom selu.

Žandarmerija večeras nije dozvolila novinarima da uđu u selo iz bezbednosnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: