Hrvatska: Naftna mrlja na Dunavu

Na Dunavu je primećena naftna mrlja širine 50 metara, koja se proteže na 1.347. kilometru toka reke, od granice sa Osječko-baranjskom županijom do Vukovara.

Izvor: B92

Subota, 06.07.2013.

16:21

Default images

Mrlju je, kako piše zagrebački "Večernji list", primetila pogranična policija koja je o tome odmah obavestila Vodoprivrednu inspekciju, Hrvatske vode, Vodočuvare za reku Dunav i Ribočuvarsku službu, koje će preduzeti potrebne korake.

Poslednjih dana je na Dunavu, u blizini vukovarske luke, primećen veći broj rečnih brodova i šlepera koji su čekali ulazak u luku i iskrcavanje tereta.

Za vreme zabrane plovidbe Dunavom zbog visokog vodostaja bilo je zastoja, pa su brodovi čekali dok nisu dobili dozvolu za isplovljavanje i plovidbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: