Arilje: Ubio pod dejstvom alkohola?

Muškarac ubio majku i dve strine, a potom i sebe u ariljskom selu Visoka. Postoje indicije da je bio u alkoholisanom stanju.

Izvor: B92, Beta

Petak, 05.07.2013.

10:26

Default images

Istražni sudija Joviša Lazarević je rekao Tanjugu da je izvršen uviđaj gde su zatečena četiri tela.

Nakon identifikacije utvrđeno je da je reč o Mileti Sariću (58), njegovoj majci Sarić Slobodanki (75) i dve strine, Sarić Kosari (83) i Sarić Mileni (82), a prema činjenicama utvrđenim uviđajem, postoje indicije da je u pitanju trostruko ubistvo i samoubistvo, naveo je Lazarević.

Prema rečima istražnog sudije, postoje indicije da je Sarić Mileta izvršio trostruko ubistvo neidentifikovanim tupim predmetom u predelu glave za sve tri žrtve, a nakon toga je izvršio samoubistvo vešanjem.

"Takođe postoje indicije da je MIleta lečen na neurospihijatriji u poslednje dve tri godine od alkoholizma", rekao je Lazarević. Kako je dodao, postoje sumnje da je Sarić sinoć bio u alkoholisonom stanju. Istražni sudija je naveo i da je poslednje dve godine podnoseno više prijava protiv Sarića zbog remećenja javnog reda i mira.

Prema rečima Lazarevića, obudkcija tela će biti izvršena u toku dana.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je ranije danas da su kuće ubice i dve ubijene strine u neposrednoj blizini, a portparol policijske uprave u Užicu Dragan Aćimović kazao je da su meštani tog sela jutros prijavili da su pronađena četiri leša.

Dragan Stamenić je bio među komšijama koji su prvi zatekli stravičan prizor. On je izjavio da poznaje počinioca stravičnog zločina dobro i da ga pamti kao normalnog i dobrog čoveka, dodajući da ne za šta je razlog zločina.

Žitelji sela Visoka zaprepašćeni su zločinom, ali kažu da je ubica i ranije ispoljavao agresivnost, zbog čega je bio u dva navrata na psihijatriji u užičkoj bolnici. Komšinica Dobrinka Sarić kaže da ipak ništa nije ukazivalo na tragičan događaj.

Vest o trostukom ubistvu i samoubistvu iznenadila je i Dragoslava Sarića, koji se prethodne večeri družio sa ubicom, ali ništa nije ukazivalo na njegov naum. On kaže da su sinoć popili jednu - dve rakije, ali da Mileta nije bio pijan, i da su se rastali oko pola osam uveče.

Mediji su ranije preneli da su ubistva počinjena puškom, a da se M.S. posle zločina obesio u dvorištu.

Istraga će pokušati da odgonetne kako je i zbog čega došlo do tragedije u zaseoku Sarići, koje se nalazi u brdsko planinskom selu Visoka, koje je pre ovog zločina, bili poznato po malinama i bogatoj prirodi.

Selo Visoka nalazi se 40 kilometara od Arilja u pravcu Zlatibora.

Kriminolozi ocenjuju da teška ekonomska i socijalna situacija može biti okidač za višestruka ubistva koja se dešavaju u Srbiji u poslednjih nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: