Još 5 svedoka u slučaju "Dulić"

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu za dopunu istrage protiv bivšeg ministra životne sredine Olivera Dulića i uskoro će saslušati 5 svedoka.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.07.2013.

23:57

Default images

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević je za Danas izjavio da će svedoci biti saslušani u toku naredne sedmice.

On je rekao da je optužnica vraćena tužilaštvu zbog razloga koji ne dovode u pitanje sumnju da su okrivljeni počinili zloupotrebu službenog položaja i da je na taj način nepotrebno stvoren privid da u postupku protiv Dulića nešto nije u redu.

"Pokušaćemo da pribavimo odluke javnih preduzeća već u toku ove sedmice, cenovnike na osnovu kojih su vršili obračun troškova za izdavanje urbanističkih uslova, a trebalo bi i da saslušamo pet svedoka, šsto ćemo da uradimo u toku sledeće sedmice", istakao je Radisavljević.

Prema njegovim rečima, pored naredbe za dopunu istrage upućeni su i pozivi svedocima, a za sledeću sedmicu je i zakazano njihovo ispitivanje.

Radisavljević je najavio da će poziv dobiti pet svedoka.

Apelacioni sud je vratio Višem sudu na prispitivanje optužnicu protiv Dulića i njegovih saradnika Nebojše Janjića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka.

Krivično veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu naložilo je Tužilaštvu da u dopuni istrage pribavi određene pravne akte državnih organa i javnih preduzeća, zatim dopuni ekonomsko-finansijsko veštačenje i ispita nove svedoke.

Duliću, Janjiću i Drobnjaku se na teret stavlja da su prilikom izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova favorizovali slovenačku kompaniju Nuba Invest i da su oštetili drzavu za devet miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: