RU: Usvajanje samo za hetero parove

Predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon o zabrani stranim homoseksualnim i lezbijskim parovima da usvajaju rusku decu.

Izvor: B92

Sreda, 03.07.2013.

17:14

Default images

U saopštenju Kremlja stoji da "ova mera ima za cilj garantovanje harmoničnog i potpunog vaspitanja dece u usvojiteljskoj porodici".

Novousvojenim zakonom se takođe zabranjuje usvajanje ruske dece nevenčanim pojedincima iz zemalja u kojima su dozvoljeni brakovi između osoba istog pola.

Ovaj zakon je jedan u nizu onih koji su u poslednje vreme doneti u Rusiji, a koje lideri pokreta za zaštitu gradjanskih prava ocenjuju kao diskriminatorske, izveštava AFP.

Ruska Duma je predlog ovog zakona usvojila ubrzo pošto je brak između osoba istog pola dozvoljen u Francuskoj i pošto su Irska i još neke zemlje odlučile da pitanje gej brakova stave na referendum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: