Oland smenjuje zbog kritika

Fransoa Oland smenio ministarku za energetiku i prirodnu sredinu Delfin Bato, jer je iznela kritike na račun smanjenja sredstava namenjenih njenom ministarstvu.

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2013.

21:52

Default images

Iz kancelarije predsednika Francuske je saopšteno da će Batoovu na ministarskom položaju zameniti Filip Marten, izveštava BBC.

U nastojanju da smanji budžetski deficit, francuski ministar finansija Pjer Moskovici je za iduću godinu najavio uštede u ukupnoj visini 14 milijardi evra, što je prvo kresanje vladinih troškova u Francuskoj još od 1958. godine.

Batoova je iznela neslaganje odlukom da se izdvajanja za njeno ministarstvo smanje za sedam odsto. Ona je prvi član Olandove vlade koja je smenjena zbog nepoštovanja pravila da ministri ne kritikuju politiku vlade.

Francuska planira da u ovoj godini budžetski deficit svede na 3,9 odsto BDP-a, u 2014, na 3,6 odsto, a u 2015. godini na 2,8 odsto BDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: