Nikezić iz pritvora za 2,3 mil. €

Zvonimir Nikezić, optužen za zloupotrebe u aferi "Azotara", biće pušten iz pritvora u kojem je više od sedam meseci, ako položi jemstvo od oko 2,2 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.07.2013.

17:05

Default images

Portaparolka suda Dušica Ristić rekla je danas Tanjugu da je sud odredio za Nikezića novčani iznos od 250 miliona dinara koji može biti položen kao jemstvo i ukoliko to bude učinjeno, biće pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Tužilašto za organizovani kriminal je uložilo žalbu Apelacionom sudu na tu odluku suda, ali žalba ne odlaže izvršenje rešenja o odredjivanju jemstva, rekao je Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević. To znači da ukoliko Nikezić uplati jemstvo pre odluke o Apelacionog suda o žalbi tužilaštva, biće pušten iz pritvora.

Nikezić je uhapšen 24. novembra prošle godine, a 21. maja je podignuta optužnica protiv njega i drugih osumnjičenih u aferi Azotara.

Tužžilašštvo optužnicom tereti Nikezića "kao rukovodioca i koordinatora konsultantskog tima HIP-a ’Azotara’ u restrukturiranju, za produženo krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u podstrekavanju, a u vezi s prodajom regresiranih mineralnih djubriva u ’Azotari’ Pančevo od jula 2009. do avgusta 2011. godine, suprotno Uredbama Vlade Srbije".

Optužnicom je, osim njega, obuhvaćen i bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin koji je takodje u pritvoru, kao i još 19 optuženih medju kojima su bivši rukovodioci u "Azotari", pojedinci iz državnih poljoprivrednih preduzeća, kao i izvestan broj vlasnika i direktora u privatnim agro-firmama.

Oni se sumnjiči u vezi s dešavanjima u prometu regresiranog mineralnog dubriva koje je bilo namenjeno poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i preduzecima za poljoprivrednu proizvodnju u kojima država ima svoj kapital.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: