Naši matematičari opet briljirali

Srpski matematičari osvojili su jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja se održava u mestu Agros na Kipru.

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2013.

20:49

Default images

Zlatnu medalju osvojio je učenik Matematičke gimnazije Maksim Stokić, dok su srebrne medalje pripale Simonu Stojkoviću, iz pomenute gimnazije i Žarku Ranđeloviću iz Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, saopštila je danas Matematička gimnazija.

Bronzane medalje osvojili su učenik Gimnazije "Bora Stanković" iz Niša Ivan Damnjanović i učenici Matematičke gimnazije Lazar Radičević i Bogdana Jelić.

Na takmičenju su učestvovali predstavnici 16 zemalja, među kojima su Rumunija, Bugarska, Turska, Grčka, ali i zemlje-gosti Velika Britanija, Italija...

Balkanska matematička olimpijada, 30. po redu, počela je u petak, 28. juna i trajeće do sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: