Na većini fakulteta danas prijemni

Na najvećem broju fakulteta Univerziteta u Beogradu danas počinje polaganje prijemnih ispita za upis u prvu godinu studija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.07.2013.

10:26

Default images

Na Fakultetu političkih nauka polaganje ispita počelo je juče.Oko 1.000 kandidata je zbog velikog interesovanja bilo podeljeno u nekoliko grupa.

Taj fakultet upisuje 500 brucoša u prvu godinu osnovnih akademskih studija, 150 budžetskih i 350 samofinansirajućih.

Prema kalendaru upisa, polaganje prijemnih na fakultetima UB trajaće do srede 3. jula, i ovi rokovi slični su i za ostale univerzitete u Srbiji.

Preliminarna rang lista sa rezultatima prijemnog ispita biće objavljena najkasnije do 5. jula, a potom nezadovoljni kandidati mogu podneti žalbe, prvo komisiji za upis a onda i dekanu. Konačne rang liste fakulteta biće objavljene 10. jula, kada počinje i upis.

Od 15. jula znaće se na kojim je fakultetima ostalo mesta za drugi upisni rok u septembru.

Izlazak na prijemni ispit, na kojem se najčešće polažu dva predmeta, prosečno košta nekoliko hiljada dinara, a oni koji polože moraju izdvojiti još toliko novca za sam upis.

Na Fakuletu bezbednosti cenovnik je među najskupljim, pa za izlazak na prijemni, koji kandidati polažu danas, treba uplatiti 9.400 dinara, a za sam upis još 8.500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: